fbpx

TUREN GIK TIL KRAKOW

Når sommerferien lakker mod enden, har der i mange år været tradition for, at Konservativ Ungdoms årlige udlandstur løber af stablen. Destinationerne de seneste år har været Budapest, Prag og Helsinki, men i 2019 gik turen til Polen, nærmere bestemt Krakow. Her drog 50 KU’ere afsted ledet an af Alexander Lodahl, Daniel Bekesi og Magnus Von Dreiager som turledelse. For dem var det centralt, at turen gik et nyt sted hen, hvor man ikke havde været før, og da KU efterhånden har været vidt omkring i Europa, så blev de sat på en svær opgave. Flere bud var på bordet, men det endelige valg faldt på Krakow, hvor turen gik til for første gang. ”Årets udlandstur gik til Krakow, da det er en spændende historisk by med gode muligheder for kulturudveksling med vores søsterparti, da hele 25 % af Krakow indbygge- re er studerende, hvilket giver optimale forhold for vores søsterparti at udvikle sig. Generelt er Polen et spændende land der udvikler sig i en rivende hastighed og ser mod Danmark, og hvordan vi løser fremtidens udfordringer,” fortæller den ene turleder, Alexander Lodahl.

Spændende program i Krakow

De 50 KU’ere ankom tirsdag i Krakow, og den første dag blev tilbragt på egen hånd med byvandring for at lære byen bedre at kende. Om onsdagen var det dog tid til at møde vores søsterparti Stowarzyszenie Mlodzi Demokraci (SMD), som er medlem af Youth of the Euopean Peoples Party ligesom KU. Udover ere både politiske og sociale indslag undervejs med vores søsterparti, så bød programmet blandt også på oplæg med den danske honorærkon- sul i Krakow, Janusz Kahl, og oplæg med Novo Nordisks chef for public a airs i Polen, Gryta Wojciech. Et program der overordnet set bød på rigtig mange forskellige aktiviteter. ”Der var rigtig meget på programmet, og det meste var meget spændende. Hele det at opleve byen var super fedt. Derudover var det fedt at få lov til at opleve de an- dre ungdomspolitikere fra vores polske søsterparti og se det lokale rådhus,” fortæller Andreas Højgaard Vang fra Esbjerg KU.

Programmet sigtes altid efter at være et godt mix mellem det faglige og sociale, som samtidig har til formål, at de 50 KU’ere alle kan lære hinanden bedre at kende. Udlandsturen i 2019 bød da også på deltagelse lige fra Aalborg til Esbjerg over Fyn og til Nordsjælland. Et nyt programpunkt på årets program var til eres overraskelse, at der var lagt en times cykelløb ind, da WorldTour-cykelløbet Tour de Pologne startede i Krakow, mens vores danske delegation var afsted. Der- med var der dømt cykelløb. Da karavanen først kom forbi, og KU’erne blev klædt på med gult merchan- dise og klappølser, så var stemningen høj, og det er da også en af de oplevelser, som Andreas Højgaard Vang husker tilbage på.

”Det må nok være cykelløbet, som blev en kæmpe oplevelse til de flestes overraskelse, men det var faktisk super sjovt,” lyder det fra Andreas.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.