fbpx

TAK FOR ALT!

Danmarks statsminister fra 1982 til 1993 og Landsformand for Konservativ Ungdom fra 1952 til 1955, Poul Schlüter, er ikke længere iblandt os. Han gik bort d. 27. maj 2021.

Det kræver noget tid at få til at synke ind. For Poul Schlüter var en dygtig statsminister, der har sat sine tydelige spor på Danmark.

I Konservativ Ungdom bliver han aldrig glemt.
Ære være Poul Schlüters minde.
FinalMagnus_1_1
Magnus von dreiager
Landsformand for Konservativ Ungdom

Poul Schlüter

Danmarks statsminister fra 1982 til 1993 og landsformand for Konservativ Ungdom fra 1952 til 1955, Poul Schlüter, er ikke længere iblandt os

Han gik bort d. 27. maj 2021. Det kræver noget tid at få til at synke ind. For Poul Schlüter er bredt anerkendt for at have været en dygtig statsminister, der har sat sine tydelige spor på Danmark. I Konservativ Ungdom bliver han heller aldrig glemt.

”Han formåede at skabe store politiske resultater, endskønt han var udfordret af en svær parlamentarisk situation, hvor han både var afhængig af Fremskridtspartiet og Det Radikale Venstre på samme tid. Noget flere vil have svært ved at forestille sig i dag,” udtaler landsformand for Konservativ Ungdom, Magnus Von Dreiager.

Poul Schlüter var manden der stod i spidsen for at genoprette den danske økonomi, ligesom han var fader til både Storebælts- og Øresundsbroen. Det var samtidig i hans statsministerperiode, at Danmarks Radios monopol blev brudt, og TV2 blev oprettet.

 

Startede i Konservativ Ungdom

Han startede sin politiske karriere i Konservativ Ungdom, hvor han under besættelsen blev indsat som formand for Haderslev KU, kun 15 år gammel, fordi de andre fra bestyrelsen måtte gå under jorden. KU var med til at danne rammerne for resten af Poul Schlüters politiske karriere.

”Poul Schlüter er et stort forbillede for mange af os unge konservative. Vi vil altid huske Poul Schlüter i Konservativ Ungdom. For netop at huske ham og hans bedrifter besluttede vi tidligere i år også at få malet et maleri af ham,” udtaler Magnus Von Dreiager.

Maleriet kommer op at hænge på Konservativ Ungdoms hovedkontor på Frederiksberg og er netop nu i gang med at blive indrammet.

 

Bredt anerkendt

På tværs af politiske skel er Poul Schlüter bredt anerkendt som en dygtig statsminister. Han formåede samtidig at sætte et stort aftryk på mange menneskers liv, også dem han arbejdede tæt sammen med.

”Han var nærværende, lydhør og kunne altid give den anbefaling der var brug for, om man skulle køre på, tilpasse eller køre en lidt anden vej hen. Den rummelighed og forståelse gjorde, at han blev Danmarks bedste statsminister nogensinde,” fortæller Henning Dyremose, der var finansminister fra 1989-1993 under Poul Schlüter.

Igennem tiden har han været en stor inspirationskilde for mange unge. En af dem var Mai Mercado, der meldte sig ind som 20-årig i Konservativ Ungdom og kort tid efter mødte Poul Schlüter for første gang.

”Det at stå over for en statsminister, som fik økonomien på rette kurs igen, reddede Danmark fra afgrunden og fra socialdemokraterne, det var en enestående oplevelse,” fortæller Mai Mercado.

Poul Schlüter er ikke iblandt os længere, men hans aftryk vil for evigt sætte sit præg på Danmarkshistorien. Ære være Poul Schlüters minde.

 

Bliv medlem og aktiv for Konservativ Ungdom!

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.