fbpx

SKOLEVALG 2024

Skolevalg arrangeres af Folketinget og Undervisningsministeriet i samarbejde med DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

Skolevalg er et fiktivt folketingsvalg, hvor elever fra 8., 9. og 10. klasse i et tre ugers undervisningsforløb forholder sig til forskellige politiske mærkesager, laver nyhedsinterviews og deltager i debatter med ungdomspartierne. Forløbet kulminerer med selve valghandlingen, hvor eleverne stemmer på et af de partier, der er opstillingsberettigede til Folketinget.

Skolevalg 2024 afholdes i år den 1. februar. Glæd jer til debatter, afstemninger og stor valgaften på Christiansborg, vist direkte på tv. Statsministeren udskriver valget den 13. januar, og  den 1. februar 2024 går eleverne i stemmeboksen!

SÅDAN GIK DET KONSERVATIV UNGDOM SIDST

Skolevalgs resultat 2019 - mandatfordeling
Konservativ Ungdom fik 7.939 stemmer svarende til 24 mandater i Folketinget.
Konservativ Ungdom fik 13,1% af stemmerne i hele landet og blev det 3. største parti.

KU'S 3 MÆRKESAGER TIL SKOLEVALG 2024

Hårdere straffe 

Alle skal kunne føle sig trygge i vores samfund. I dag er det muligt for et voldtægtsoffer at møde sin gerningsmand på gaden kort tid efter, han er blevet dømt. Hårdere straffe for vold og overgreb handler om at give voldtægtsofre og voldsramte den retfærdig og tryghed de har krav på. Når en gerningsmand sidder i fængsel, kan vedkommende ikke begå nye forbrydelser og møde sit offer på åben gade. Vi skal altid være på offerets side. Derfor skal vi straffe forbrydere hårdere.

Kortere skoledage 

Lange skoledage giver ikke klogere elever. Efter de lange skoledage blev indført, er karaktererne faldet og langt flere er blevet skoletrætte, ukoncentrerede og demotiverede i stedet. Den manglende tid til sport og fritid har gjort, at mange elever må droppe deres fritidsinteresser. Som folkeskoleelev skal man have tid til at dyrke sine fritidsinteresser og være sammen med sin familie og venner. Derfor mener Konservativ Ungdom, at vi skal have kortere skoledage.

Sænk skatten 

Det skal kunne betale sig at arbejde. Virkeligheden er desværre i dag, at det for rigtig mange lavtlønnede ikke kan betale sig, fordi forskellen på at være i arbejde og på kontanthjælp er for lille. Ved at sænke skatten fra bunden, så giver vi ALLE danskere en skattelettelse, der vil komme dem, der tjener mindst, mest til gode. Dermed lader vi alle danskere beholde en større del af deres hårdt tjente kroner og gør det attraktivt for alle, fra kassemedarbejderen til direktøren, at arbejde hårdere.

BLOKFORDELING TIL SKOLEVALGENE

DELTAG I SKOLEVALG

Det gik godt for Konservativ Ungdom i 2021, men denne gang skal det gå endnu bedre! Du kan være med til at vinde Skolevalget 2024 sammen med os ved at melde dig i Konservativ Ungdom eller ved at dele konservative mærkesager på din skole. 

Meld dig ind i KU ved at klikke her.

 

MEST POPULÆRER MÆRKESAGER BLANDT ELEVERNE

maerkesager_fb-03

Statistik: DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, Skolevalg 2019

Bliv medlem og aktiv for Konservativ Ungdom!

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.