fbpx

SKOLEVALGET – EN KÆMPE SEJR FOR KONSERVATIV UNGDOM!

Den 31. januar 2019 skulle mere end 75.000 folkeskoleelever sætte deres første kryds og stemme til skolevalget 2019. Her k hver enkelt elev på over 750 tilmeldte skoler mulighed for at vise, hvilket parti, de hver især mente, repræsenterede dem bedst. I ugerne op til valget var eleverne blevet præsenteret for alle opstillingsberettigede partier og havde arbejdet med en række politiske mærkesager i samfundsfagsundervisningen. Kort før krydset skulle sættes, afholdte skolerne politiske debatter, hvor KU’ere fra hele landet kæmpede for den konservative sag og forsvarede KU’s mærkesager. Det kulminerede i et brag af et valg for KU, som blev 3. størst på landsplan med 13,1% af stemmerne. Skolevalget 2019 blev en kæmpe sejr for Konservativ Ungdom.

Skarpe mærkesager

Blandt hovedårsagerne til det otte valgresultat er KU’s valg af mærkesager. Valget faldt på “Hårdere stra e for vold og overgreb”, “Lavere skat til alle” og “Afskaf heldagsskolen”. Tre mærkesager, som både faldt i god jord hos eleverne, og som samtidigt på bedst mulig vis opsummerede den konservative vision. “Vores valg af vores af mærkesager var valgt målrettet for at give KU en bredere appel, så vi kunne nå de unge, der ikke på forhånd vidste, at de var konservative. Fremfor at slå på topskat, så slog vi på lavere skat for alle – altså bundskat, når vi snakkede hårdere stra e, så gjorde vi med fokus på o eret, når vi argumenterede for kortere skoledage, så gjorde vi det med fokus på elevernes hverdag og når vi klart italesatte os som det grønne parti i den blå blok, så lagde vi en klar kant til de andre blå partier. Især sidstnævnte mærkesag mener jeg var afgørende for, at vi blev det største parti i region Hovedstaden.“ udtaler landsformand, Anders Storgaard om valget af mærkesager.

Dygtige debattører

De otte procenter opstod ikke ud af det blå – KU’s debattører havde trænet længe og hårdt for at opnå et højt niveau. Først og fremmest har mange KU’ere fået et stærkt fundament indenfor debat- og talerteknik gennem vores uddannelsessystem, som på alle tre niveauer fremmer kompetencer indenfor retorik og debat. Derudover blev debattræningen i organisationen intensiveret frem mod skolevalget for at sikre, at medlemmerne havde de bedst mulige forudsætninger for at præstere til debatterne. Her blev der i alle storkredse afholdt ere omgange af lokal debattræning i løbet af efteråret og i januar afholdte vi en bootcamp i guldberghus med intensiv træning for vores 30 mest aktive debattører. KU’erne lagde mange timer i at forbedre deres debatevner, hvilket afspejlede sig i deres debatresultater, hvor ere af vores debattører høstede 40-60% af stemmerne i samtlige debatter.

Hårdt arbejde betaler sig

Det var netop de mange timers hårde arbejde, KU’erne lagde i skolevalget, der var med til at sikre os et fremragende valgresultat. Under skolevalget lå Det Konservative Folkeparti til 3-4% i samtlige meningsmålinger hos de voksne vælgere, så der skulle kæmpes bravt, hvis KU skulle sikre et andet resultat hos folkeskoleeleverne. Én lokalforening, der havde særligt stor succes med at dække mange debatter på et stort areal var Ringsted KU, hvis debattører var repræsenteret i alle afkroge af Storkreds Sjælland. Særligt i Ringsted Kommune brillerede foreningen ovenpå intens debattræning og aktive debattører. Daværende formand, Andreas Karlsen, udtaler om indsatsen: ”Vi havde forberedt kampagner på de sociale medier målrettet skolevalget, vi havde klædt debattørerne ordentligt på, og så havde vi en forening hvor vi løfter i ok og forstod vigtigheden af et godt resultat. 37,7% af stemmerne i en kommune hvor der kun har siddet venstre og socialdemokratiske borgmestre. Fremtiden er konservativ.”

Det var KU’s fantastiske medlemmer og dygtige debattører, der sikrede os et vanvittigt resultat til Skolevalget 2019. Arbejdet mod skolevalget 2021 er allerede begyndt, og vi glæder os til endnu engang at skabe konservativ fremgang!

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.