fbpx

KU: Ungdomspartier der ikke bekæmper sexisme, er ikke sit ansvar bevidst

Konservativ Ungdom vil gerne gå forrest i kampen om at komme sexisme til livs i politik. Derfor har forretningsudvalget i KU besluttet at gennemføre en uvildig advokatundersøgelse. Undersøgelsen foretages af et advokatfirma og en autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

“Det er på tide, at vi får taget de afgørende skridt for at komme sexisme til livs i politik. Derfor vil vi lave en uvildig advokatundersøgelse. Man er ikke sit ansvar bevidst som ungdomsparti, hvis man ikke bekæmper sexisme med reelle tiltag, men bare nøjes med at tale om det,” udtaler landsformand for Konservativ Ungdom, Magnus Von Dreiager.

Undersøgelsen skal følges op af en rapport, som viser og kort bearbejder tilbagemeldingerne med en anbefaling til, om der er behov for opfølgning med yderligere undersøgelser og/eller ændring af kultur, politikker eller procedurer. Alle medlemmer af KU får mulighed for at svare på undersøgelsen anonymt.

“Folk er aktive hos os, fordi de går op i politik. Det er vores opgave at sikre en så sikker base som muligt. Derfor er der også behov for en ekstern undersøgelse i stedet for, at vi for 27. gang skal sidde og evaluere os selv. Det har alle ungdomspartier gjort masser af gange før,” lyder det fra Magnus Von Dreiager.

Det er altid muligt at rette henvendelse til ledelsen, som er underlagt tavshedspligt og vil behandle sagen med fortrolighed. KU er ydermere i gang med at undersøge mulighederne for at etablere en whistleblower-ordning, som et advokatfirma vil stå for.

Det vil betyde, at hvis et medlem har været udsat for en ubehagelig episode, så kan vedkommende rette henvendelse til advokatfirmaet, der vil behandle sagen fortroligt.

“Jeg ser det som vores pligt at sikre vores medlemmer den størst mulige tryghed, og hvis de af den ene eller anden grund ikke føler sig trygge ved i første omgang at gå til mig eller en anden fra ledelsen, så kan det ske med en whistleblower-ordning,” udtaler Magnus Von Dreiager.

De seneste år har Konservativ Ungdom iværksæt flere tiltag for at skabe et godt og trygt socialt miljø i organisationen. Derfor har KU blandt andet en samværspolitik, som opstiller nogle retningslinjer for at skabe et godt socialt miljø i KU.

”Jeg har haft nogle af mine livs bedste oplevelser i Konservativ Ungdom. De mange fede oplevelser jeg har haft i denne organisation, ønsker jeg kun, at endnu flere skal få glæde af,” udtaler Magnus Von Dreiager.

Hvis man er udsat for en ubehagelig oplevelse, f.eks. en seksuel krænkelse, så tilbyder KU psykologhjælp, ligesom der ydes juridisk bistand, hvis personen ønsker at gå rettens vej med en sag eller ønsker en faglig vurdering af, om det er værd at gå videre med ens sag eller ej.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.