fbpx

MØD ET MEDLEM: SOFIE

Sofie var kun 14 år gammel, da hun meldte sig ind i Aalborg KU i 2016 uden at kende en sjæl. Hun havde lige fået samfundsfag for første gang, og blev så interesseret i politik, at hun læste alle ungdomspartiernes partiprogrammer og prøvede at finde sine egne holdninger i dem. Valget faldt på KU, og efter blot to år i foreningen blev hun næstformand for Aalborg KU. I dag er hun formand for lokalforeningen, som er den 5. største i Konservativ Ungdom.

”Første gang jeg kom ind, troede jeg, at jeg var gået forkert,” siger Sofie om det første møde med KU, hvor hun blev overrasket over, hvor almindelige alle var, og at arrangementerne i foreningen ikke kun var seriøse politiske debatter, men også sociale arrangementer. Sofie begyndte hurtigt at deltage festerne, hvor der blev taget godt hånd om hende: ”Jeg har altid følt mig tryg, og nummeret til mine forældre lå i barkassen, så man altid kunne komme i kontakt med dem. Der har hverken været pres eller forventninger. Det har været fuldstændig på mine præmisser, men der har været den her sikkerhed omkring mig,” fortæller hun.  

I sin tid i KU har hun mange gode oplevelser, men nogle oplevelser har sat sig mere fast end andre. Det gælder blandt andet en middag med Søren Pape og et foredrag med Barack Obama: ”Jeg blev inviteret med til foredraget ’A Conversation with President Barack Obama’, da Obama i 2019 besøgte Aalborg, fordi jeg var medlem af KU. Det var noget helt særligt, og en oplevelse man ikke lige glemmer,” fortæller Sofie.   

Hun peger desuden på en anden særlig oplevelse. ”Det første landsråd var specielt. Det var lidt overvældende og skidesjovt. Jeg lærte mange mennesker at kende, og jeg forstod ikke hvem der ’vigtige’ eller havde særlige poster i organisationen, så jeg talte bare med alle,”, fortæller Sofie om hendes første landsråd i 2019.

Også på det faglige og personlige plan føler Sofie, at man kan få meget ud af at være medlem af KU: ”Man lærer jo meget. Jeg var i debatter som 14-15-årig. Man lærer at tro på sig selv, og tro på at det, som man mener, er rigtigt. Man er ikke bange for at tale foran andre, og man lærer meget af at høre på andre,” fortæller hun.

Sofie giver 3 gode grunde til hvorfor, man skal melde sig ind i KU: 

  • Du skal får gode oplevelser
  • Du bliver klogere på samfundet
  • Det vil styrke dig socialt og fagligt.

Hun afslutter med en opfordring til unge, som er bange for om de passer ind i KU: ”Hvis jeg kan blive medlem uden at kende nogen som 14-årig med togskinner, så kan du også!”

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.