fbpx

MØD ET MEDLEM: METTE

Mette er formand for Konservativ Ungdom i Kolding, som hun meldte sig ind i juni 2019, da den seneste folketingsvalgkamp var i fuld sving. Hun kendte ingen i KU eller andre politiske ungdomsorganisationer, men meldte sig ind på grund af ren politisk interesse og så det som en mulighed for at blive en del af et nyt fællesskab.

– Det var det første folketingsvalg, hvor jeg kunne stemme. Jeg læste hele partiprogrammet, for at være sikker på alt stemte, fortæller Mette, som blev bekræftet i at krydset skulle sættes ved Det Konservative Folkeparti. Hun meldte sig herefter ind i både Konservativ Ungdom og Det Konservative Folkeparti, og deltog i KU’s grundkursus, hvor hun mødte KU’ere fra andre foreninger.

Mette har især haft gavn af KU’s debatkursus, hvor hun har lært teknikker, som hun kan bruge i sit job som foredragsholder i sin egen virksomhed.

– Jeg lærte hvad man bør lægge vægt på, og hvad der er vigtigst at have med for at få folk til at lytte. Jeg lærte rigtig meget, og fik nogle kompetencer, som jeg kan bruge i mit arbejdsliv, fortæller hun.

Hun arbejder som selvstændig foredragsholder, hvilket har givet hende en fleksibel arbejdsplads, som giver hende magten til at strukturere sit arbejdsliv, som hun selv ønsker. I hendes virksomhed arbejder hun med at udbrede forståelsen for især ADHD og Aspergers, ligesom hun generelt kæmper for at det ikke skal være et tabu at tale om at have diagnoser.

Mette fortæller, at hun er blevet mødt med forståelse og respekt i foreningen, og påpeger med et smil, at det er rart, at man kan få adgang til hele det politiske program, hvis man gerne vil være sikker på, at man er enig og kan stå inde for det.

Vil bruge sin stemme

Mette meldte sig ind i KU på grund af hendes politiske interesse, og det politiske fylder mere end det sociale i foreningen. Hun er blevet udfordret til at gøre mere, og hun stiller derfor op til kommunalvalget i november.

Hun lærer meget af at være kandidat og modtager hver måned kandidattræning sammen med de andre kandidater inden byrådsmøderne. Her debatterer de et enkelt emne. Det giver viden om emner og afkroge af kommunen, som man ellers ikke kender, når man ikke har boet i kommunen længe, fortæller Mette. Sammen med debattræningen ruster det hende til debatter ved kommunalvalget.

– Jeg vil gerne bruge den stemme, som jeg er udstyret med. Jeg vil gerne skabe opmærksomhed omkring nogle af de oplevelser, jeg selv har haft. Jeg er også besøgsven, og jeg har set den dårlige behandling, som nogle ældre får. De bliver plejet af mange forskellige mennesker, og det er en ren banegård hos de ældre, fortæller Mette om hendes motivation for at stille op.

Hun glæder sig til både valgkamp og kommende arrangementer i Konservativ Ungdom, som kan give hende endnu flere værktøjer og kompetencer, som hun kan bruge både i sit private arbejdsliv og i forbindelse med hendes politiske ambitioner.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.