fbpx

MØD ET MEDLEM: KATHJA

Kathja har været medlem af Konservativ Ungdom i Roskilde siden december 2019. Hendes første arrangement var et julearrangement, hvor hun blev taget godt imod og har følt sig meget bekræftet. Hun er i dag næstformand for foreningen.

Kathja fortæller, at hun har oplevet en stor udvikling fra hendes første debat på KU’s Grundkursus til hendes deltagelse i debatturneringen. Til begge arrangement oplevede hun, at der var god opbakning, og at alle støttede hinanden, selvom folk var nervøse for at deltage i en debat.

Til dagligt er Kathja elev på Roskilde Katedralskole, og hun fortæller, at debattræningen i KU, har gjort, at det er blevet nemmere at række hånden op og fremlægge. Hendes klassekammerater har flere gange spurgt hende, om hun bare er ligeglad med at sige noget forkert. Det er hun.

– Jeg har taget det trygge forum fra KU med, og nu forstår jeg, at folk ikke griner af én, hvis man siger noget forkert, men respekterer en for at tage ordet, fortæller Kathja.

I Konservativ Ungdom laver Kathja udvalgsarbejde i forbindelse med Skolevalget. Det giver faglige kompetencer, som hun er glad for at kunne tage med. I november 2021 stiller hun op til kommunalvalget, hvor hun vil kæmpe for at påvirke lokalpolitikken i Roskilde Kommune. Det føler Kathja dog allerede, at hun gør.

– KU er et trygt fællesskab, hvor man ikke bare får gode venner, men også et stort netværk, som varer ved. Jeg ved, at jeg altid kan gå til virksomheder eller politikere, hvis jeg har noget på hjerte, siger hun, og fortæller, at hun, og de andre medlemmer i Roskilde KU, ofte bliver spurgt ind til deres holdninger af de lokale konservative byrådsmedlemmer i Roskilde.

Fællesskabet og det trygge forum i Roskilde KU, er noget Kathja sætter stor pris på. Hun troede, at medlemmerne i foreningen ville være overflødige og overfladiske bekendtskaber, men det er de langt fra.
 
– Vi har alle det her fælles punkt, og så lærer man jo hinanden bedre og bedre at kende. Jeg har fået mange godt venner, og det er jo næsten min egen lille familie i Roskilde KU, hvor man altid kan få hjælp. Det giver mig en stor tryghed, fortæller Kathja.  

Hvorfor skal andre melde sig ind i KU?
– KU er bare verdens bedste ungdomsorganisation – hvad mere skal man sige?

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.