fbpx

Konservativ Symposium 2023

Konservativ Ungdom afholdt den 09. september Konservativ Symposium i Lyngby. Konservativ Symposium er en ny konference, som har til hensigt at udforske konservatismen som ideologi, hvilket er derfor, vi fik besøg af konservative politiske og filosofiske tænkere. Med input fra både interne- og eksterne oplægsholdere, samt spørgsmål og interesse fra KU’erne og inviterede gæster, blev der lagt et stærkt fundament og et godt udgangspunkt for en interessant ideologisk dag i konservatismens navn. Talerne til arrangementet lød på følgende: 

– Landsformand Konservativ Ungdom, Christian Vigilius 

– Højskolelærer og debattør, Søren Hviid 

– Underdirektør Dansk Industri, Lasse Honoré 

– Fhv. Finansminister, Henning Dyremose

 – Fhv. statsminister i Island, Sigmundur Gunnlaugsson 

– Konsulent ved Prospekt, Christian Egander Skov 

De respektive talere kom med deres bud på konservatismen, og hvordan den kunne bruges i praksis. Talerne skulle forbedre KU’ernes evner indenfor idé- og politikudvikling. Den brede og yderst forskellige vifte af talere gjorde netop arrangementet interessant, da der var nogle varierende syn på konservatismen. Konservativ Symposium havde til formål at forbinde de tre grene af konservatismen, Social-, Liberal- og Nationalkonservatisme og gennem lærerige oplæg, få en forståelse for de sammentræk og fælles grundværdier som alle grenene bygger sig op på. Samtidig blev der også diskuteret forskelligheder, samt andre fokuspunkter, som gør hver forgrening af konservatismen relevant.

Arrangementet modtog stor opbakning fra KU’ere fra hele Danmark. 150 unge KU’ere og andre konservative ildsjæle deltog engageret i Konservativ Symposium, der løb af stablen ved BMW Experience Center i Lyngby. Efter en række fremragende taler, rykkede festlighederne til Postgården i Korsbæk på Bakken. Til festmiddagen blev der serveret en 3-retters menu og holdt diverse festtaler. Formanden for Konservative, Søren Pape, deltog også i middagen og den efterfølgende fest på samme sted. 

Der var fantastisk stemning til hele arrangementet, og det kunne særligt mærkes efter festmiddagen, hvor der både var gang i dansegulvet, og der blev konverseret om alt mellem himmel og jord udenfor rundt i Korsbæk på Bakken.

Her taler Højskolelærer, Søren Hviid, til arrangementet i Lyngby foran de mange konservative
Her ses det høje humør og den gode stemning til festmiddagen i Korsbæk på Bakken
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.