fbpx

Folketingskandidat: Regitze Sancoeur

Hvorfor og hvordan blev du konservativ?

Det er faktisk en sjov historie! Jeg kommer fra et politisk aktivt hjem, hvor begge mine forældre var V-politikere. De var selvfølgelig meget interesserede i at få mig med i VU, men som enhver klassisk teenager, så skulle jeg absolut ikke det! Dog har jeg jo altid vidst, at jeg hørte til blå-blok, men det var faktisk min daværende samfundslærer, der hjalp mig på plads hos de konservative. Han var socialdemokrat og ville i virkeligheden nok gerne drille mig (for jeg troede jo, at jeg var noget à la LAU), ved at bede mig om at skulle fremføre konservativ politik til en klassedebat. Det lød jo meget fornuftigt, det der stod på hjemmesiden, og det var sådan jeg endte i KU. Mine forældre så det som et ungdomsoprør – det er først mange år senere, at jeg har fundet ud af at min bedstefar var opstillet til byrådet for De konservative – så et større oprør var det så heller ikke.

Hvorfor meldte du dig ind i KU?

Ja det kommer jo af, at jeg manglede nogle at diskutere politik med. Jeg fandt Næstved KU på hjemmesiden, og kort efter blev jeg ringet op af daværende formand Felix Iuel, der var yderst nervøs over situationen. Heldigvis er Felix ikke længere nervøs ved at tale med mig, og ham og hans kæreste Nanna er blandt mine rigtig gode venner den dag i dag!

Hvorfor stiller du op til folketingsvalget?

Det er jo så det gode spørgsmål! For snart fem år siden foreslog Felix, at jeg kunne stille op til byrådet. Jeg slog en høj latter op “Ej Felix! jeg skal ikke være poltiker!” – hvordan gik det så med det?

Ej, alt spøg til side, så stiller jeg jo op, fordi jeg føler, jeg har en mission i at repræsentere en mindre hørt stemme inde på borgen. Vi er en hel generation af unge mennesker, der faktisk gerne vil leve det helt almindelige borgerlige liv med parcelhus, Volvo og vovhund, men de fleste af os kommer aldrig i nærheden af det, heller ikke selvom vi lever det samme hamsterhjulsliv som vores forældre, og hvorfor så egentligt slide os halvt ihjel, når vi ikke ender med at have noget at vise for det alligevel? Hvorfor skal vi partout overlade hele omsorgsdelen af livet – for vores børn og vores ældre – til Staten, når Statens løsning både er den dyreste rent økonomisk og rent menneskeligt? Har vi fuldstændig glemt, at det er dig og mig, der betaler for velfærd, og ikke en eller anden usynlig overmagt? Kort sagt, så blev jeg træt af, at det altid er statens ansvar og samfundets skyld. Hvis vi vil have et opgør med stigende arbejdspres og stress blandt børn og unge, så kan vi ikke blive ved med at tænke på det som “samfundet”. “Der findes ikke samfund, der findes individuelle mænd og kvinder, og så findes der familier” – Thatcher.

Har du nogen tidligere erfaring i politik?

Ja! Jeg blev valgt ind i byrådet i Næstved i november 2021, og sidder i dag i to udvalg og som suppleant på et tredje. Det er hårdt arbejde, men det er også det, jeg brænder for! – og så har jeg jo været aktiv i KU i div. poster, bestyrelser og udvalg siden 2016.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.