fbpx

Folketingskandidat: Emma Juul Hansen

Hvorfor og hvordan blev du konservativ?

For mig at se er det at være konservativ ikke noget, man beslutter sig for at være. Det er en måde at tænke på og ikke mindst en måde at være menneske på. På den måde tror jeg også, at jeg altid har været konservativ, men nok bare ikke altid været bevidst om det. For mig er det at være konservativ relateret til det at være et ordentligt menneske, med det moralske kompas som guide gennem alt du foretager dig. For mig kommer det især til udtryk gennem min retfærdighedssans – det er det, der driver mig politisk. Når jeg oplever noget uretfærdigt, mærker jeg behov for at råbe højt og ikke bare se til.

Når alt det er sagt, kommer jeg fra et meget politisk hjem, hvor politik altid har været samtaleemnet ved middagsbordet. Min morfar har siddet i kommunalbestyrelsen i Furesø, hvor jeg selv er vokset op, og politik har den vej igennem altid været en del af mit liv.  

Hvorfor meldte du dig ind i KU?

Jeg havde længe gået og leget med tanken om at melde mig ind i et ungdomsparti, men da jeg var yngre, havde jeg svært ved at forevige mig med tanken om, at man ikke nødvendigvis var 100% enig i alt, hvad der stod i partiprogrammet. Dog er jeg ikke i tvivl om, at jeg er landet det helt rigtige sted. Det eneste, jeg fortryder, er, at jeg ikke meldte mig ind noget før. KU har givet mig de bedste minder og venner, udfordret mig på måder jeg ikke vidste var muligt og ikke mindst givet mig så meget godt med i bagagen, som jeg hver dag gør brug af. KU er for mig som et andet hjem, et sted hvor jeg har mine bedste venner og ikke mindst en organisation, som jeg er stolt af at være en del af.

Hvorfor stiller du op til folketingsvalget?

Jeg stiller op til folketingsvalget, fordi jeg har en ambition om et mere konservativt Danmark. Og fordi jeg synes, at os unge, der skal skabe det Danmark, skal have en stemme ved beslutningsbordet. Jeg synes, vi ser en tendens til, at de politiske beslutninger bliver taget hen over hovedet på os, og den unge vælgergruppe får ikke et ord indført. Det leder mig tilbage til den retfærdighedssans, jeg omtalte før. Jeg synes ikke, det er retfærdigt, at en hel vælgergruppe er sat uden for indflydelse. Hvorfor skal unge mennesker tvangsfordeles på gymnasier langt fra deres venner, fordi venstrefløjen i mange år har kørt en al for slap udlændingepolitik? En udlændingepolitik der nu viser dens yderste konsekvenser i blandt andet de såkaldte ghettogymnasier. Hvorfor skal de unge betale bøden for dårlig integration? Det er ikke retfærdigt. Hvorfor skal et voldtægtsoffer kunne risikere at møde sin gerningsmand på gaden blot 1 år efter episoden? Hvorfor beskatter vi familiers bortgåede familiemedlemmer? Der findes ingen fornuftige svar på de spørgsmål. Fordi det er politik produceret med hovedet under armen.

Jeg stiller op til folketingsvalget, fordi jeg ønsker at bidrage til en forandring. Jeg ønsker et Danmark, hvor vi bevarer vores fælles værdier og kultur, fordi det er det, der gør Danmark til Danmark. Jeg vil gerne være med til, at ungdommen får indflydelse og bliver hørt. Fordi holdninger til hvordan vi skal indrette Danmark, og hvad der skal gøres bedre, det må man have uanset alder og erhvervserfaring.

Har du nogen tidligere erfaringer med politik?

Dette er det første valg, jeg stiller op til, så jeg er utrolig spændt!

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.