fbpx

Folketingskandidat: Andreas Karlsen

Hvorfor og hvordan blev du konservativ?

Jeg har fra en ung alder gået op i og diskuteret politik i hjemmet omkring spisebordet. Relativt tidligt fandt jeg ud af, at jeg var borgerlig, men med en social vinkel. Familien og danske traditioner og kultur har altid betydet meget for mig. Og den økonomisk ansvarlige borgerlige politik har fra en tidlig alder tiltalt mig. Jeg er vokset op på en gård, og naturen har derfor også altid betyder meget for mig.

Jeg begyndte at definere mig som konservativ, da jeg her kunne få en klar økonomisk politik, en klar konservativ værdipolitik og en social borgerlig politik.
Særligt efter at Søren Pape blev formand for partiet, og vi fik en skarpere holdning på bl.a. udlændingeområdet, var jeg ikke i tvivl om, at det var en bevægelse, jeg ønskede at være en del af.

Hvorfor meldte du dig ind i KU?

Jeg meldte mig ind i KU, da jeg var/er ung og identificerer mig som konservativ. Det var derfor oplagt for mig at finde et netværk af jævnaldrende med samme konservative værdikompas, og her er KU jo en fantastisk organisation.

De andre borgerlige alternativer, særligt lokalt, var i en ringe forfatning og derfor ikke aktuelle.

Da vi ikke havde en lokal KU-forening i Ringsted, dannede jeg og nogle venner derfor en lokalforening, og jeg meldte mig ind i partiet. Det var en sjov tid. Det Konservative Folkeparti i Ringsted lå på 3 % i meningsmålingerne, og der eksisterede som sagt ikke en lokal KU-forening. Lokalt var partiet i det hele taget vingeskudt. Det var derfor op ad bakke at banke en KU-forening op i en by som Ringsted og gøre det attraktivt og populært for unge at være konservativ. Særligt fordi de daværende aktive i vælgerforeningen modarbejdede os.

Det lykkedes dog, og jeg har aldrig fortrudt beslutningen om at blive aktiv i KU og partiet. Jeg har fået nogle af mine bedste minder og tætteste relationer i fællesskabet omkring KU. Og siden vi startede Ringsted KU op for 5 år siden, er vi blevet en stærkt forankret forening med forbindelser til hele KU’s organisation. Ved kommunalvalget i Ringsted fik vi i Det Konservative Folkeparti med undertegnede som borgmesterkandidat 25 % af stemmerne. Det skyldes i høj grad det tætte samarbejde mellem KU og vælgerforeningen.

Hvorfor stiller du op til folketingsvalget?

Jeg stiller op til folketinget, fordi Danmark har brug for en ny regering, der arbejder for et mere retfærdigt og økonomisk ansvarligt Danmark. Og så stiller jeg op, fordi jeg brænder for at føre konservativ politik ud i virkeligheden. Vi har brug for kræfter, der taler den konservative sag.

Den lokale vinkel betyder også meget for mig. Vi har i Ringsted ikke haft et lokalt bosiddende folketingsmedlem de sidste mange år. Det kunne jeg godt tænke mig at blive.

Har du nogen tidligere erfaring i politik?

Jeg har siddet i Ringsted Byråd siden 2017, og ved seneste kommunalvalg var jeg borgmesterkandidat. Her fik vi konservative 25 % af stemmerne i kommunen og blev det største parti sammen med Venstre.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.