fbpx

EN FORTRYLLENDE START I KU

Den 29. marts 2019 tog Astrid Victoria Kilde en beslutning om at melde sig ind i Konservativ Ungdom efter lidt overvejelse. Ligesom mange andre KU’ere havde hun længe haft en generel samfundsinteresse, og så steg interessen lige pludselig for at opleve det på nærmeste hold.

Derfor var hun også hurtig til at komme nede i de lokale KU-lokaler på Dalgas Avenue hos KU i Stor-Århus. Her blev hun hurtigt fanget af det unikke fællesskab, politiske samtaler og sociale miljø.

”Jeg følte mig inkluderet fra første gang, at jeg var nede i lokalerne. Alle var imødekommende og hjalp mig hurtigt til at få en forståelse for foreningen,” fortæller Astrid Victoria Kilde.

Valgkamp på gader og stræder

Da Astrid meldte sig ind i foråret 2019, blev hun også medlem på et tidspunkt, hvor de este sad spændt og ventede på, at Lars Løkke ville gå til dronningen for at udskrive valg. Noget der først skete på grundlovsdag d. 5. juni.Valgkampstrommerne skræmte ikke Astrid, men tværtimod var det her, at hun for alvor mærkede, hvilket fællesskab der egentlig er i KU.

”Der er en kæmpe gejst og lyst blandt medlemmerne, og hvis man er et konkurrencemenneske, så er der ingen tvivl om, at valgkampe virkelig bringer alle kræfter ud i en. Selvfølgelig er det hårdt arbejde og mange timer man skal lægge ind i det, men som ny under valgkampene kommer man tæt på hinanden, og man mærker sammenholdet på en helt ny måde,” lyder det fra Astrid.

KU i Stor-Århus var meget aktive under valgkampen, hvor det blev til et pænt valg for Mona Juul, som bragede ind på den politiske scene med en omfattende kampagne støttet af de mange lokale KU’ere.

Et KU med mange muligheder

Som KU’er har man muligheder for komme rundt om i det danske kongerige og møde KU’ere fra andre foreninger. En mulighed Astrid var hurtig til at gribe. I sommeren 2019 var hun nemlig med afsted på KU’s udlandstur til Krakow efter kun at have været medlem i få måneder. Kort tid efter var hun igen afsted internationalt med KU, da det bød på en valgtur til Norge for at følge kommunalvalget på nærmeste hold.

”Det er et privilegium at få lov til at være med til det internationale arbejde, som KU tager del i. Man får oplevelser, som jeg aldrig havde forstillet mig, at jeg skulle få lov til. Det internationale samarbejde og politikken på tværs af landegrænser var både inspirerende, og det var en mulighed for at sætte politikken i perspektiv på godt og ondt,” fortæller Astrid.

Et internationalt samarbejde, som Astrid vil anbefale alle andre nye som gamle KU’ere til at tage del i, fordi det giver én mange sjove og lærerige oplevelser, som man ikke normalt lige kommer i nærheden. Det er ikke kun internationalt, at Astrid har været hurtig til at opleve, hvad KU har at byde på.

Hun sidder blandt andet også i styregruppen for U-18 netværket, hvor hun har været med til at arrangere ere arrangementer for KU-medlemmer i hele landet for at bringe dem tættere på hinanden. Noget hun har valgt at være en del af for at møde ere nye mennesker og udnytte ere af mulighederne i KU.

En beslutning hun ikke har fortrudt

Allerede inden det første år er gået af Astrids medlemskab i KU, så er hun ikke i tvivl om, at hun har tru et den rette beslutning om at melde sig ind i KU. Det har givet hende nogle helt unikke oplevelser, som hun aldrig vil glemme, og hun har mødt mange andre mennesker med samme politiske interesse som hende.

Noget andet KU er kendetegnet ved er de mange påske- og julefrokoster rundt omkring i landet. Selvom Astrid ikke havde været medlem mere end et par uger, så deltog hun dog stadigvæk til påskefrokosten i KU i Stor-Århus. Det blev hendes første fest, og den husker hun tilbage på med et glimt i øjet.

”Jeg blev hurtigt beruset, ikke mindst fordi der er tradition for, at de forskellige deltagende foreninger giver en aske snaps eller andet alkohol til bordene, men jeg havde også fået mig en festlig bordmakker, så jeg k lidt ekstra snaps den aften, end jeg måske havde tiltænkt. Jeg endte med at kaste op senere på aftenen og glemte et par navne,” fortæller Astrid, der dog var klar til den næste fest i lokalforeningen, da muligheden bød sig igen.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.