fbpx

”BLEV VI LIGE FORDOBLET DER?”

Onsdag d. 5. juni var ikke en helt almindelig Grundlovsdag. Der blev nemlig afholdt folketingsvalg samme dag, og her blev Det Konservative Folkeparti den store sejrherre i den borgerlige lejr med en fordobling, hvor man gik fra 6 til 12 mandater. Det betød blandt andet, at man også k valgt minimum et folketingsmedlem i hver storkreds bortset fra Bornholm, og man nu har en bred forankring i hele landet.

Partiets centrale valgfest blev holdt på Børsen i København, hvor over 100 KU’ere også var mødt op, ligesom der blev holdt valgfester rundt omkring i det danske kongerige. Endskønt regeringsmagten blev tabt og endte i socialdemokratiske hænder, så var der stor jubel at spore. Folk havde håbet på fremgang, men de færreste havde forventet en fordobling i mandatantal og fremgang på 3,2 % til 6,6 % i alt på valgdagen.

Det Konservative Folkeparti og Konservativ Ungdom indgik i et tæt samarbejde både inden og under valget, hvor der blandt andet var etableret KU-teams i alle storkredse. En storkredskoordinator havde så til rolle at koordinere KU’ernes samlede indsats under valgkampen. En af dem var Jeppe Frank Christensen på Fyn, som husker tilbage på det nye tiltag med stor glæde.

”Jeg synes, det fungerede fantastisk. Det, som denne model især kunne bidrage med, var, at KU-teamet kom til at fungere som en selvstændig enhed, der ikke var afhængig en speci k kandidats aktiviteter og forplejningsbudget, og derfor oplevede vi en meget større frihed til at komme rundt og hjælpe mange kandidater og føre valgkamp på hele Fyn,” fortæller Jeppe Frank Christensen.

Utrættelige KU’ere

Spørger man blandt mange af folketingskandidaterne er der også udpræget tilfredshed og stor taknemmelighed for de mange KU’eres stærke indsats under hele valgkampen. En af dem er Mads Andersen, der som KU-kandidat i Sjællands Storkreds k 3.158 personlige og blev nummer tre i storkredsen, hvilket rakte til en plads som 1. suppleant til Folketinget.

Han oplevede ligesom mange andre kandidater en fantastisk hjælp fra sit KU-team, som han havde glædet af undervejs i valgkampen. Nogle friske unge kræfter der var med til at gøre en stor forskel og sikre ham det bedst mulige valg.

”Konservativ Ungdom blev, helt som jeg håbede på, altafgørende for min valgkamp. Utrættelige, arbejdsomme og gode motiverende var det team som var koblet på mig og min valgkamp. Det var en helt uvurderlig hjælp i en travl valgkamp at have så gode folk helt tæt på, og uanset om det var en morgenbrødsuddeling i Næstved eller en eftermiddag på Lejre st., så var jeg altid bakket op af mindst 3 KU’ere,” siger Mads Andersen.

Det var ikke kun på Sjælland, at KU’erne havde en KU-kandidat at føre valgkamp for. Det var også billedet i mange andre storkredse. Tilbage på Fyn førte KU’erne blandt andet kampagne for KU-kandidaten Kristian Guldfeldt, ligesom fokuskandidaten Mai Mercado har en lang historie i KU. Noget der også kan være med til at øge motivationen hos de mange KU’ere, når de endnu en morgen skal stå ekstra tidligt op for at være klar til morgenuddeling.

Fantastiske minder

En valgkamp er ofte forbundet med en masse gode minder, som man vil huske resten af livet. Selvom det ikke altid er en dans på roser, og plakaterne skal op, selvom det regner og blæser, så er der også mange sjove stunder undervejs. For Mads Andersen, så er den dag han vil huske allerbedst dog alligevel selve valgdagen d. 5. juni, hvor det hele kulminerede.

”Størst af alt var valgdagen. Jeg inviterede familie, venner, partiet og så KU på en øl i solen inden vi dragede mod Børsen. At skåle og takke KU for den store indsats betød meget for mig. Og jeg kårede Årets Campaigner i Team Mads mod Borgen. Det blev Magnus Jørgensen fra Næstved KU som fortjent løb med titlen”, lyder det fra Mads Andersen.

Siden folketingsvalget er den konservative gruppe på Christiansborg blevet endnu større, da Marcus Knuth i slutningen af 2019 valgte at skifte fra Venstre til Det Konservative Folkeparti.

Dermed udgør gruppen nu 13 MF’ere, og de kæmper alle hårdt for, at vi også går frem igen til næste valg

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.