fbpx

SKOLEVALGET 2019

En markant vælgerfremgang gjorde Socialdemokratiet til landets største parti, mens De Konservative forbedrede deres gode resultat fra 2017. Sådan lyder de to hovedkonklusioner efter skolevalget i 2019. Her på siden finder du alt om KU’s indsats til skolevalget 2019.

KU'S 3 MÆRKESAGER TIL SKOLEVALG 2019

Hårdere straffe for vold og overgreb 

Alle skal kunne føle sig trygge i vores samfund. I dag er det muligt for et voldtægtsoffer at møde sin gerningsmand på gaden kort tid efter, han er blevet dømt. Hårdere straffe for vold og overgreb handler om at give voldtægtsofre og voldsramte den retfærdig og tryghed de har krav på. Når en gerningsmand sidder i fængsel, kan vedkommende ikke begå nye forbrydelser og møde sit offer på åben gade. Vi skal altid være på offerets side. Derfor skal vi straffe forbrydere hårdere.

Kortere skoledage 

Lange skoledage giver ikke klogere elever. Efter de lange skoledage blev indført, er karaktererne faldet og langt flere er blevet skoletrætte, ukoncentrerede og demotiverede i stedet. Den manglende tid til sport og fritid har gjort, at mange elever må droppe deres fritidsinteresser. Som folkeskoleelev skal man have tid til at dyrke sine fritidsinteresser og være sammen med sin familie og venner. Derfor mener Konservativ Ungdom, at vi skal have kortere skoledage.

Sænk skatten for de lavestlønnede 

Det skal kunne betale sig at arbejde. Virkeligheden er desværre i dag, at det for rigtig mange lavtlønnede ikke kan betale sig, fordi forskellen på at være i arbejde og på kontanthjælp er for lille. Ved at sænke skatten fra bunden, så giver vi ALLE danskere en skattelettelse, der vil komme dem, der tjener mindst, mest til gode. Dermed lader vi alle danskere beholde en større del af deres hårdt tjente kroner og gør det attraktivt for alle, fra kassemedarbejderen til direktøren, at arbejde hårdere.

SÅDAN GIK DET

Skolevalgs resultat 2019 - mandatfordeling
Konservativ Ungdom fik 7.939 stemmer svarende til 24 mandater i Folketinget.
Konservativ Ungdom fik 13,1% af stemmerne i hele landet og blev det 3. største parti.

Bliv medlem og aktiv for Konservativ Ungdom!

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.