Danmarks Radio har en fornem opgave. De skal oplyse befolkningen via public service. Men det forekommer, at de har droppet public service for programmer som, X-Factor, Gift ved første blik og Den Store Bagedyst. Jeg troede efter at have set første sæson af Historien om Danmark, at det var et godt og oplysende program. Det er det selvfølgelig også, hvis titlen bare havde været: ”Historien om det røde Danmark”.

Den første sæson af Historien om Danmark var god. Den gik ikke ned i de helt små deltaljer, men den var godt oplysende. Den nuværende sæson, har helt tydeligt været et politisk projekt. De seneste tre afsnit, som har handlet om hvordan Luis Pio, Thorvald Stauning og Otto Krag har formet samfundet. Det ender altså i høj grad med, at socialisternes historie bliver fortalt som den danske.
Et eksempel på dette kan ses i afsnit 9s fremstilling af 9. april. Det fremstilles som om Danmark ikke havde andre valg end at kapitulere. Det bliver fremstillet som om det var heltemodigt af Stauning at lade Danmark lægge sig fladt ned. En sandhed jeg ikke nødvendigvis kan erklære mig enig med.

 

Et andet eksempel på dette kan ses i slutningen af afsnit 9. Her ser man nogle alt for unge drenge blive henrettet. Deres navne bliver læst op, men mere bliver ikke nævnt om dem. De nævner blandt andet ikke, at de er medlem af Randers Konservative Ungdom. Det er da ellers noget som jeg ikke mener er uvæsentligt. Men når folkeskolelærerinde er modstandsmand, så skal det nævnes at hun er kulturradikal og kommunist. Misforstå mig ikke, jeg ved godt at det er relevant for historiens gang at hun var det. Jeg finder det bare pudsigt, at man ikke nævner de borgerliges modstand, bortset fra en henkastet bemærkning. En bemærkning som lyder noget i stil med, ”modstanden havde bredt sig til næsten alle fløje”.

Et tredje eksempel på dette kan ses ved, at vi får en borgerlig regering i 1982. Det er en af de første gange en borgerlig regering overhovedet nævnes. Men det er ikke en signifikant Statsminister i dén regering. I al fald ikke sammenlignet med Stauning eller Otto Krag forstås. Det på trods af den unavngivne Statsminister er den længst siddende siden Stauning.

Jeg mener at Danmarks Radio bør stoppe med deres røde indoktrinering. I stedet burde DR gå over til at lave det som alle danskere betaler dem mange penge for. Public Service.